Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

AMADEUS

9 September @ 8:00 pm - 10:30 pm

Free

Regia : Milos Forman
Cu : F. Murray Abraham, Tom Hulce
Premii : 8 premii si 3 nominalizari la Oscar, 4 premii si 2 nominalizari la Globurile de Aur, 4 premii si 3 nominalizari la BAFTA.

Detalii : N15- Nerecomandat sub 15 ani , 1984, 160 minute, drama, muzical, Statele Unite ale Americii, Franta, Italia

Amadeus este o dramă care se bazează pe ultimii ani de viață ai renumitului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart. Acțiunea se desfășoară la sfârșitul secolului al XVIII-lea cu precădere în Viena. Este structurat ca un flash back segmentat al lui Salieri care la bătrânețe este vizitat de un preot pentru a se spovedi. Ca mod de filmare este clasic și obiectiv, aproape toate cadrele sunt fixe iar personajele sunt întotdeauna încadrate simetric, dinamica sau dezordinea reieșind din jocul actoricesc sau muzică, de altfel ritmul secvențelor este constant și lent.
Filmul a fost făcut pentru ecran larg, motivarea dramaturgică a regizorului fiind aceea de a scoate în evidență decorul elaborat si realist, lucru pentru care a și primit Oscar. Mediul este un bun mod de a caracteriza un personaj, numeroasele sindrofii la care Mozart participa i-au atribuit reputația de petrecăreț.
Coloana sonoră, premiată cu numeroase premii, este în mare parte alcatuită din muzica lui Mozart, întrucat muzica a fost viața acestuia. Deși a murit tânăr, a produs un număr mare de opere, cele mai multe neegalate în frumusețe sau profunzime.

 

Details

Date:
9 September
Time:
8:00 pm - 10:30 pm
Cost:
Free

Venue

Parcul Titan – Insula Artelor
Bucharest, Insula Artelor Romania + Google Map